Over het Groen

Wie zijn wij?

Links op de foto is Marit Flikweert-Krijger, Marit is 27 jaar oud en is getrouwd met Jochem. Marit heeft de opleiding pedagogisch medewerker (niveau 4 in 2015) afgerond. Op haar eindstage mocht Marit stage lopen bij kinderopvang Windekind in Nisse. Dit beviel beide partijen goed en Marit mocht blijven. Tot op de dag van vandaag geniet zij enorm van haar werk op de peutergroep, op deze prachtige locatie midden in de polder. In haar vrije tijd is Marit druk bezig met Het Groen en geniet ze van de vele wandelingen die ze maakt in en rondom haar woonplaats. Marit is mama van Lieke, 1 jaar oud en is enorm creatief en handig met verschillende materialen. Geef Marit een naaimachine, boormachine of zaag en het lukt haar om iets moois te maken.

Rechts op de foto is Sharona Martens-Remijnse. Sharona is 30 jaar oud en is getrouwd met Lucien. Samen hebben zij een zoontje en dochtertje: Luuk, hij is vier jaar oud en Lynn is 1 jaar oud. Sharona heeft de opleiding pedagogisch medewerker niveau 3 in bezit. Zij liep verschillende stages op scholen en kinderdagverblijven. Sharona zit inmiddels 12 jaar in het vak, waarvan ze 9 jaar werkzaam is bij kinderopvang Windekind in Nisse.  Hier werkt zij nog steeds met veel plezier. Sharona rondde ook de opleiding medisch secretaresse af. Na 2 jaar hierin werkzaam te zijn geweest bleek hier toch minder haar hart te liggen. Sharona is in haar vrije tijd druk met Het Groen, haar gezin en onderneemt graag leuke dingen met haar vriendinnen.

Bezig zijn met groene pedagogiek, het verzinnen van educatieve ‘groene’ activiteiten bleek bij beide hun passie.

Het ontstaan van Het Groen

Hoe is Het Groen ontstaan? Dat is een vraag die ons de laatste tijd vaak wordt gesteld. Voor dat antwoord nemen we jullie mee terug naar een aantal jaren geleden. Op 2 december 2016 zijn we begonnen met het plaatsen van foto’s op Instagram. Puur als doel om onze activiteiten ergens op te slaan en om niet elk jaar opnieuw het wiel uit te vinden tijdens ons werk.

Instagram was toen nog niet zo populair. Het leek ons een goede plaats om daar onze activiteiten op te slaan. Totaal niet bedoeld voor likes of reacties. Langzamerhand werd Instagram steeds populairder en kregen we steeds meer likes, reacties en volgers. Om een inspiratie te zijn voor anderen geeft ons een enorme boost positieve energie.

Een aantal jaren verstreken maar de droom om naast ons werk op het kinderdagverblijf iets te gaan doen in de natuureducatie bleef. We zochten naar een opening om de start van deze droom waar te maken.

Toen kwam de opening waar we al die tijd naar zochten. Trudy van Iwaarden van DoenKids nam contact met ons op voor een samenwerking. Samen met DoenKids  hebben we een te gek e-book voor ModderDag gemaakt (link webshop Doenkids). We schrijven verschillende activiteiten uit voor DoenKids en leveren maandelijks blogs aan. Achter de schermen brainstormen we over hoe we Het Groen verder vorm willen geven.

Doel van Het Groen

Het doel van Het Groen is om elkaar te inspireren activiteiten te doen/ die gemaakt zijn rondom het thema natuur en kosteloos materiaal. Met natuurlijke en kosteloze materialen zijn enorm veel educatieve activiteiten te verzinnen. Mensen zijn zich hier vaak niet van bewust. Wij willen laten zien dat je op een eenvoudige manier de natuur en kosteloos materiaal kan gebruiken voor een onuitputtelijke inspiratiebron aan activiteiten.

Het is zo makkelijk om een pak papier te bestellen of je kar bij de low-budget winkel vol te gooien met materialen. Wij willen laten zien dat dit ook anders kan. Knutselen met kosteloos materiaal kan ook simpel zijn zonder dat het veel voorbereidingstijd en werk kost. Het is alleen een andere mindset. Wij willen op deze manier bijdragen aan een beter milieu, waarin er minder gekocht wordt en weggegooid.

Waarom zou je kosteloos materiaal weggooien als je er eerst nog een waardevolle activiteit mee kan maken.