E-book ModderDag 2020

10 april 2020

DoenKids en Het Groen slaan de (modder)handen ineen. Samen gingen we aan de slag voor ModderDag 2020. Speciaal voor jullie hebben we een te gek e-book gemaakt voor ModderDag! Klik hier voor de link naar ons e-book. Een boek met maar liefst 15 te gekke modderactiviteiten, een modderbingo, boekentips rondom het thema modder en nog veel meer.

Steeds minder kinderen mogen ongestoord buiten spelen en vies worden. Dat is jammer, want buiten spelen (en daarbij ongestoord vies worden) is zo leuk en bovendien ontzettend goed voor hun ontwikkeling. Om kinderen, hun ouders, leidsters en leerkrachten te laten ervaren hoe leuk en leerzaam het is om vies te worden!  tijdens het buitenspelen is ModderDag een ultiem moment.

ModderDag is een dag waarop kinderen ongestoord mogen modderen en vies mogen worden. Een dag waarop ze leren te ontdekken wat modder is en hoe je er mee kan spelen. ModderDag is in Nederland georganiseerd door het IVN. (instituut voor natuureducatie en duurzaamheid). Marc Veekamp haalde ModderDag in 2013 voor het eerst naar Nederland en sindsdien wordt ModderDag elk jaar populairder en sluiten steeds meer kinderopvangcentrums en scholen zich aan bij deze dag. Net als de datum van de International Mud Day valt ModderDag ook bij ons in Nederland altijd op 29 juni.

Vijf goede redenen om ons e-book te kopen;

  • als je nog geen ervaring hebt met ModderDag is dit een mooie start. In het boek staan onder andere vijf basisactiviteiten beschreven met modder die voor iedereen haalbaar zijn en voor elke leeftijd leuk;
  • dit scheelt je uren en uren zoeken op Pinterest;
  • al die tijd die je op de groep besteedt aan de voorbereiding van Modderdag, die tijd kun je nu in de kinderen steken. Hoe fijn is dat!?
  • je maakt geen extra (dure) uren naast je werk op de groep (de baas ook weer blij?);
  • je kan dit boek jaarlijks gebruiken, omdat je al die activiteiten niet in één dag kan doen.

Op onze sites (Het Groen en Doenkids) en op onze social media accounts zullen de komende week naar aanloop van ModderDag blogs verschijnen over ModderDag. Hoe maak je goede modder en waarom is modderen zo goed voor de ontwikkeling.

We hopen dat we jullie enthousiast hebben gemaakt en dat jullie ModderDag op maandag 29 juni in de agenda hebben genoteerd. Wij hebben er in ieder geval al enorm veel zin in.

Modderige groetjes,

Marit en Sharona

Het Groen