Tankstation

Verzamel allerlei kosteloos materiaal en maak een tankstation. Zo kunnen alle loopauto's en fietsjes afgetankt worden.

Tijdsduur: 30 minuten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Doelgroep: Peuter (2-4 jaar), Kleuter (4-6 jaar)
Doelgroepsgrootte: Alle kinderen kunnen om de beurt tanken
Ontwikkeling: Sociaal – emotionele ontwikkeling, Creatieve ontwikkeling

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?

  •  2 lege kartonnen dozen
  •  Kosteloos materiaal, denk aan dopjes, dekseltjes, lege verpakking, deksel van schoenendoos,  enz.
  • Oude stofzuigerslag of tuinslag
  •  Stiften
  •  Mesje
  •  Lijmpistool
  •  Ducttape

 

Voorbereiding:

Verzamel alle benodigdheden. Dit hoeft niet precies hetzelfde te zijn als op de foto's. Gebruik je fantasie. Wanneer je geen dopjes hebt liggen kun je nog even rond vragen of iemand anders wel heeft wat je kan gebruiken.

 

 

 

Aan de slag

Lijm de twee dozen op elkaar. Let erop, de kleinste doos vanonder en de grootste doos bovenop. Snij een gat vanonder uit de grote doos en maak daar de slang in vast. Maak aan de zijkant ook een gat zodat de slang daarin kan hangen.

Wanneer hij aan één kant zwaarder is door de slang, zou hij om kunnen vallen. Dit kun je voorkomen door een steen of emmertje zand in de onderste doos te zetten.

Maak het tankstation nu af door er dopjes, dekseltjes, etc op te lijmen. je kunt het nog echter maken door er wat cijfers op te schrijven.

Veel speelplezier!

 

Ontwikkelingsgebieden stimuleren

Met deze activiteit stimuleer je de sociaal – emotionele ontwikkeling. Wat je wil bereiken is dat kinderen op hun beurt wachten en speelgoed delen.

Kleine kinderen hebben de neiging spullen te verzamelen. Je hoort je kind vast vaak ‘van mij’ zeggen. Kinderen bevestigen daarmee voor iedereen dat iets van hen is. Ze houden hun spullen goed in het oog en als iemand er aankomt, zullen ze dat niet toelaten. Delen is op deze leeftijd nog moeilijk. Een peuter kan speelgoed ook zien als onderdeel van zichzelf en dan is het logisch dat je dat moeilijk afstaat.

Samen spelletjes doen, waarbij je om de beurt iets moet doen, zoals deze activiteit, helpt je kind ook om te leren delen. Als je kind wat ouder wordt, kun je al een beetje uitleggen waarom delen belangrijk is.